Nieuwe openingstijden

Dinsdag, woensdag en donderdag

11:00 uur – 16:00 uur

Vrijdag en zaterdag

9:30 uur – 17:00 uur

Geplaatst op

Beste klanten

Het Baken is voorlopig gesloten vanwege de richtlijnen vanuit de overheid betreffende de Corona pandemie. Op de site en op Facebook zullen we laten weten wanneer Het Baken weer open gaat.

Gods zegen en houdt uw oog op Hem gericht. Help elkaar waar nodig en laat uw Licht schijnen.

Geplaatst op

Lezen van boeken levert veel

Onlangs heeft KVB Boekwerk (kennis- en innovatieplatform voor de boekensector) drie rapporten gepubliceerd over de impact van het boek en de boekhandel. Uit tal van onderzoeken blijkt dat het lezen van boeken goed is voor mensen. Het heeft een positieve invloed op het burgerschap, mensen worden er betere werknemers van en het heeft zelfs een gunstig effect op de gezondheid. Ook hebben wetenschappers vastgesteld dat mensen het gevoel hebben dat het lezen van boeken zin geeft aan hun leven.
Maar de positieve invloed van het boek op de maatschappij is veel breder, zo blijkt. Boekhandels spelen een belangrijke rol in de sociale cohesie van de samenleving. Een bezoek aan de boekhandel wordt, mede door de evenementen die georganiseerd worden, gezien als een cultureel tijdverdrijf. Dat zorgt voor een verbeterde leefbaarheid van de omgeving.

Geplaatst op