Joke Verweerd heeft een eigen wenskaartenserieSchrijfster Joke Verweerd is onlangs in samenwerking met Baaij Light Cards een eigen wenskaarten-lijn gestart: Troost Lights.

“Wenskaarten voor momenten van rouw, herinnering en verdriet; voor moeilijke momenten in ziekte en zorgen; maar ook voor meeleven bij vergeetachtigheid, bij het ondergaan van behandelingen of voor een steuntje in de rug voor de mantelzorger die een dierbare bijstaat.”

Ook in Het Baken verkopen wij deze kaarten.

Geplaatst op

Lezen van boeken levert veel

Onlangs heeft KVB Boekwerk (kennis- en innovatieplatform voor de boekensector) drie rapporten gepubliceerd over de impact van het boek en de boekhandel. Uit tal van onderzoeken blijkt dat het lezen van boeken goed is voor mensen. Het heeft een positieve invloed op het burgerschap, mensen worden er betere werknemers van en het heeft zelfs een gunstig effect op de gezondheid. Ook hebben wetenschappers vastgesteld dat mensen het gevoel hebben dat het lezen van boeken zin geeft aan hun leven.
Maar de positieve invloed van het boek op de maatschappij is veel breder, zo blijkt. Boekhandels spelen een belangrijke rol in de sociale cohesie van de samenleving. Een bezoek aan de boekhandel wordt, mede door de evenementen die georganiseerd worden, gezien als een cultureel tijdverdrijf. Dat zorgt voor een verbeterde leefbaarheid van de omgeving.

Geplaatst op